Soorten Weddenschappen

Er zijn verschillende weddenschappen mogelijk bij de door ons geselecteerde bookmakers. We hebben een overzicht voor je gemaakt wat alle afkortingen en weddenschappen inhouden.

1×2 / match weddenschap
weddenschappenDit betekent dat je op de uitslag van een wedstrijd wedt. De 1 staat voor een overwinning voor de thuisploeg en de x voor een gelijkspel. De 2 betekent dat je de uit spelende ploeg laat winnen. Deze makkelijke manier van wedden op voetbal wordt door de meeste spelers gebruikt. Bij een bekerwedstrijd telt de uitslag na 90 minuten en wil je ook de verlenging meenemen in de weddenschap kijk dan naar “to qualify”.

Over/Under weddenschap
Bij deze weddenschap zet je in op het aantal doelpunten er in een wedstrijd door beide teams worden gemaakt. Je wedt dan of er meer of minder doelpunten dan 2.5 worden gemaakt. Ook hier kun de weddenschap ook maken voor ruststanden of meer of minder hoekschoppen.

Double chance / dubbele kans weddenschap
Dit is een weddenschap waar je 2 van de drie mogelijkheden invult. Dus winst voor de thuisploeg en een gelijkspel. Een 1x weddenschap. Ook deze manier van wedden kun je voor de ruststand gebruiken. De uitbetalingen zijn door dat je twee mogelijkheden invult wel veel lager.

Draw no bet / ongeldig bij gelijkspel weddenschap
Hier ga je wedden op winst of verlies voor een ploeg. Het ingelegde geld krijg je terug bij een gelijkspel. Voor een ruststand kun je deze manier van wedden ook gebruiken.

HT/FT weddenschap
De afkorting betekent Half Time /Full Time. Je wedt op de rust en eindstand van een wedstrijd. Vul je X/1 in dan voorspel je een gelijkspel bij de rust en winst voor de thuisploeg bij het eindsignaal.

Uitslag / Correct score
Door de juiste uitslag te voorspellen krijg je echt veel uitbetaald. Het precieze aantal doelpunten voor beide ploegen voorspellen is verschrikkelijk moeilijk maar als het lukt dan is het kassa.

Handicap weddenschap
Van deze moeilijke weddenschap zijn er drie varianten, namelijk de 3-way handicap, de Asian handicap en de line handicap. Hierbij krijgt een team een virtuele voorsprong in een wedstrijd. Deze voorsprong tel je op bij de einduitslag, en dat maakt de handicap uitslag.

Wedden op Doelpunten
Hiervoor gebruiken de bookmakers ook weer 1X2. Je wedt op het team dat het eerste scoort of op het feit dat er niet gescoord wordt. Bij een draw no bet weddenschap krijg je de inleg terug bij een gelijkspel. Ook op deze weddenschap vind je bij de bookmakers variaties die voor zich spreken.

Even/Oneven weddenschappen
Wil je gewoon gokken dan zit je bij deze manier van wedden goed. Wed of het aantal doelpunten dat wordt gescoord even of oneven is. Dit zelfde kun je ook doen met betrekking tot hoekschoppen en gele kaarten.

Gele en rode kaarten / Booking points
Hier wed je op hoeveel gele kaarten er gaan vallen. Met de booking points is het zo dat een gele kaart 10 punten waard is en een rode 25. Hierbij kun je wedden of het aantal punten weer hoger of lager is.

Speler specials
Op een speler afzonderlijk zijn ook weddenschappen af te sluiten. De mogelijkheden zijn:
• Maakt een doelpunt
• Maakt geen doelpunt
• Maakt tenminste 2 doelpunten
• Maakt tenminste 3 doelpunten
• Doelpunt met het hoofd
• Krijgt een gele kaart
• Krijgt een rode kaart
• Maakt het eerste doelpunt
• Maakt het laatste doelpunt

Head to heads
Hier kun je wedden op twee spelers of 2 teams. Je kunt wedden op wie er de meeste doelpunten maakt of wie er hoger zal eindigen in de competitie.

Outrights weddenschappen
Dit zijn weddenschappen die over een heel seizoen gaan. Wie wordt er kampioen of wereldkampioen. Wie wordt er poule winnaar of topscorer.

Live Wedden
Ook als de wedstrijd al bezig is kun je wedden. Bijvoorbeeld op wie de volgende hoekschop krijgt of welk team als eerste gaat scoren. Ook op de einduitslag kun je blijven inzetten. De odds veranderen natuurlijk gedurende de wedstrijd. De echte kenner kan hier zijn voordeel doen.

Beste bookmakers
De hoogste quoteringen en hoogste bonussen vind je bij de door ons geselecteerde bookmakers.